Monts-ioga

“La pau en el cos equilibra la ment” (BK.S Iyengar)

“Quan la ment està quieta, aleshores la veritat té la seva oportunitat de ser escoltada en la puresa del silenci.” (Sri Aurobindo)

El ioga

El ioga és una disciplina, una pràctica que et permet aprofundir aspectes com l’atenció, la respiració, la concentració, l’equilibri, la consciència, l’estabilitat, vers a un mateix.

Influenciada sobretot per la pràctica de ioga de l’estil BKS Iyengar, i altres estils com Sivananda, Chi- Kung, Dansa Contemporànea, Tao Yin, Synergy Ioga, i altres.

El 1993 va ser l’any a on vaig començar aquest camí infinit.

A partir de l’any 1999 vaig començar a compartir els coneixaments que anava rebent i que en l’actualitat continuu practicant e investigant.

Workshops realitzats entre altres mestres: Faeq Biria, Patxi Lizardi, Jordi Martí, Mantak Chia, Carrie Owerko, Alison West,
Simon-Borg Olivier, Jordi Esteban…

Beneficis de la pràctica del ioga

El Ioga permet redescobrir una sensació de plenitud a la vida, sense sentir-te com si estiguessis constantment tractant de tornar a unir peces trencades.” (B.K.S Iyengar).

Aprèn com el ioga pot canviar la teva vida,…..per això ofereixo ioga personalitzat adaptat a les necesitats del practicant en el moment present.

El ioga obre un camí al benestar i a la felicitat. En la recerca d’una vida plena i alegre, es fonamental la connexió entre els nostres estats físics, fisiològics i mentals. Cada aspecte té un paper important en la configuració del nostre benestar i felicitat generals. Entenent i equilibrant aquests tres estats interconnectats, podem obrir un camí cap a una existència més enriquida i vibrant.

En el físic és important tenir un cos sense dolor, i funcional amb la força, la flexibilitat i la forma física per realitzar les tasques diàries de manera eficaç i sense molèsties.

En el fisiològic, és important equilibrar els nivells d’energia del cos dins del sistema nerviós, per aconseguir la tranquilitat i la relaxació. Així podem combatre l’estrès i la depressió, alhora que millora la capacitat funcional dels sistemes immunològic, digestiu i reproductor.
En el mental s’ aconsegueix un estat de benestar, al estar present en el moment, amb un enfocament equilibrat entre el pensament lògic i els sentiments intuïtius. S’està present en l’Aqui i l’Ara.

Foto: Festival «emporiomyoga»2022 (Albert Bertran)

Com practiquem?

Si ets novell en la pràctica de ioga, no et preocupis,….
m’encanta fer descobrir el ioga, per això ofereixo diversos estils de classe que serveixen com un gran primer pas.
El tipus de ioga és el Hatha ioga, és refereix al ioga físic, el ioga de les asanes (postures), tenint cura de com realitzar les postures (alineació) i aprenent propiocepció del moviment i conciència al mantenir les diferents asanes (postures)

Sessions de ioga nivell general
Suament començarem a donar movilitat a les articulacions i a aprendre com es
mouen, rectificar vicis posturals i de moviment per poder millorar la propia
comunicació en el cos.
Tenir cura de la propiocepció.per començar a coneixer les postures de Hatha Ioga.

Sessions de ioga nivell avançat
(coneixement previs encara que sigui en altres disciplines)
Ens endinsem en treballar les asanes (postures), seguint una alineació anatòmica i aprofundir en la propiocepció per afavorir al màxim els beneficis de les diferent asanes tant dempeus com invertides).

Sessions restauratives:
Sessions a on es necessària la recuperació energètica i deixar l’estrès donant pas a la calma. Aquestes sessions s’intercalen amb les sessions de nivell general i avançat.

IOGA EN PETIT COMITÉ (grups de 2 a 5 persones )
Proposta de pràctica per a un grup petit a on poder practicar el hatha ioga ,de
manera fluida i divertida.

La importància de la pràctica del ioga

IOGA = UNIÓ
La pràctica del ioga desenvolupa la propiocepció, la consciència al mateix temps que s’aconsegueix relaxar tensions musculars. La respiració esdevé llavors més profunda, lenta i calmada, permetent que la ment es centri en el aquí i l’ara, al mateix temps que les emocions esdevenen fluides arribant a la unió amb un mateix.

També ens aporta una comprensió de com l’energia es mou en el cos per realitzar el moviment de la manera més òptima possible i alliberar el dolor.

 

PREUS: A partir de 12€ la classe (segons el tipus de pràctica, consultar)
Opció d’adquirir packs de 10 classes.